Logga in
Mopeden 60 år

Historik

om Classic Mc Moped Club

En historia är som ni vet ur historieberättarens perspektiv.
Det finns förmodligen många historier, om hur det började.
Här är en av dessa.

Starten var i slutet av -70 talet. Ett gäng grabbar skruvade ihop i en källarlokal i Arlöv utanför Malmö. (I samma kåk som Kal P Dal hade replokal i) Klubbnamnet var Trisseboda Flyers. Och hojarna var övervägande engelska och tyska, men även ett och annat specialbygge av amerikansk och fransk härkomst förekom. Samtliga grabbar hade ett genuint intresse för motorcyklar av classiskt snitt och var en sammanslutning från olika lokala klubbar i Arlöv-Malmö regionen. Alla klubbar med självaktning hade ett eget rockband, så även vi. Vårat band hette ”Micke Norton och skinnrockarna”. Under början av -80 talet spelade dem på diverse olika hojpartaj i södra sverige.

En bit in på -80 talet bildades Arlövs MC Classiker (AMCC) Den kaotiska verksamheten blev något mer organiserad. Men hojarna och människorna bakom dem var de samma.

I början av -90 talet upplöstes AMCC, och den gamla medlemmen Per-Persson bildade en lokalavdelning för MCV. Den fick då namnet Malmö Kretsen. Malmö kretsen fungerade inget vidare, därför valde Per att lägga ner klubben -98

Men fröet var sått och vi hade gjort det förut, så i januari -99 kallade jag och Per samman våra kompisar och deras kompisar och startade MCV-Syd. Men på sommaren 2007 hade vi växt ur kostymen som nu kändes för trång. Som tur var är vi en suverän fristående klubb som bara hade namnet gemensamt med MCV. Så den 30 augusti 2007 tog medlemmarna beslutet att byta namn till Classic Mc Moped Club (CMMC). Och samtidigt tackade vi för oss inom MCV.

Classic Mc Moped Club är nu en riksklubb som är ansluten till SMC. Vi arbetar hårt på ökad trafiksäkerhet för motorcyklister och mopedister.

Vid MHRF stämma 2008 antogs CMMC som ansluten riksklubb i Motorhistoriska Riksförbundet.

Det känns utvecklande att träffa alla dessa trevliga moped och mc åkare.
ALLA är välkomna nu som då som har ett genuint mc och moped intresse.

Vi bryr oss om varandra både i och utanför trafiken.

Vänliga hälsningar
Ordförande; Johan Svensson

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.