Logga in
Mopeden 60 år

Försäkringfrågor

Vem kontaktar jag i försäkringsfrågor?

Försäkringsgrupp:

Besiktningsmän:

Per Persson Landkvist

Peter Möller

Bengt Möller

Så här söker du försäkring.

Skicka in din försäkringsansökan via hemsidan.

(Eller skicka ett mail till info@cmmc.se och förvarna att du kommer till Kronetorpsmölla med ditt fordon eller bara korten. Vi ställer upp med hjälp av ifyllande och kort tagning om du behöver hjälp med detta)

Här kan du ladda ner folder och förbereda dig. ladda ner info genom att klicka HÄR.

När du tagit korten som behövs enligt info foldern ovan. Klickar du på länken.

http://www.mhrf.se/my_page/Insurances

Du måste skapa ett konto och då behöver du en mailadress. När du skapat kontot loggar du in och följer anvisningarna. Du ska leta upp Classic Mc Moped Club när du väljer vilken klubb som ska hantera din ansökan. Du ska även ha foton tagna på ditt fordon. Logga gärna in och titta vad du behöver innan du gör dig klar för att ansöka. Du skickar inte in ansökan innan den är komplett utan den ligger i ditt konto och du kan göra den klar vid ett annat tillfälle.
Gäller ansökan fordon som ska bevaras i ett mycket slitet skick, och där en renovering skulle göra att fordonet förlorar sitt historiska värde eller sin karaktär fyller du även i blanketten Fordon som ska bevaras i orenoverat skick. Läs mer..

För ett fordon som är ombyggt /modifierat till ett utförande, vanligen tävlingsutförande, som bevisligen förekom när fordonet var nytt, eller 10 år efter dess tillverkning, fyller du även i blanketten Fordon som är modifierat/ombyggt efter historisk förebild. Läs mer..

När du gjort ansökan så kommer klubbens försäkrings män att kontakta dig eventuell besiktning (gäller hel- och uppställningsförsäkringar). Varje klubb har flera skickliga besiktningsmän som på alla sätt hjälper dig tillrätta. Totalt finns det cirka 800 besiktningsmän för MHRF-försäkringen.

Lite beroende på vilken typ av ansökan och eventuell kompletteringar elektronisk ansökan är alltid enklare att hantera då ingen kopiering av foton mm behöver göras. När CMMC fått in din ansökan granskas den och om allt är bra skickas ansökan vidare till MHRF med utlåtande ifrån klubbens försäkrings män, först därefter utfärdas försäkringen. Du kan normalt räkna med max en veckas behandlingstid hos MHRF. Ansökan, protokoll och fotografier arkiveras med eventuella tillägg som du senare sänder in. Skulle något inträffa med ditt fordon har vi alla uppgifter till hands och kan hjälpa dig på bästa sätt.

Ett sista tips bara: börja i god tid. Att en bil eller motorcykel blir färdig är ju sällan en överraskning! Under våren har klubbarnas besiktningsmän ofta mycket att göra och det kan ta längre tid än normalt.

Teckna trafikförsäkring samma dag du köper ett fordon!

Köper du ett fordon som inte är avställt måste du teckna trafikförsäkring från den dag du blir ägare. Ring omedelbart Folksam och teckna en trafikförsäkring så kan vi sedan ordna med överflyttning av premien när du fått din MHRF-försäkring. Du kommer annars att få betala en hög straffavgift till Trafikförsäkringsföreningen.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.